Werkwijze

De werkwijze van DiaVentie kenmerkt zich door een mix van oprechte aandacht en betrokkenheid, maar ook gezonde afstand die nodig is om uw vraagstuk goed scherp te krijgen. Samen met u en/of uw mensen werken we aan een goede en gedeelde diagnose.

Afhankelijk van de initiƫle vraagstelling en intake maakt DiaVentie daarbij gebruik van beproefde instrumenten (bedrijfskundige analysemodellen, vragenlijsten, individuele en groepsinterviews) maar ook afwijkende en innovatieve onderzoeksvormen (bijvoorbeeld organisatieopstellingen, diagnostische cirkels en narratieve methoden). In bijna alle gevallen organiseren we in een vroeg stadium al veel participatie. Dat helpt niet alleen voor een gedragen probleemanalyse, maar maakt vaak ook zichtbaar wat er nog meer of juist eigenlijk echt speelt: zowel boven als onder tafel!

Op basis van de analyse bepaalt DiaVentie met u welke interventies nodig zijn om de gewenste veranderingen te bewerkstelligen, het systeem in beweging te krijgen en mensen in hun kracht te zetten. Deze interventies kunnen variëren van individuele begeleiding tot een complete reorganisatie of een integraal ontwikkeltraject voor teams en leidinggevenden. Ook hier staat maatwerk centraal: geen blauwdruk en standaardtrainingen, maar prikkelende adviezen, specifieke ontworpen conferenties en verassende werkvormen.